Boessenkool

Verspanende machines voor precisiewerk

Bent u op zoek naar een ervaren en deskundige partij voor een verspanende bewerking van uw werkstuk? Bij Machinefabriek Boessenkool hebben we een groot machinepark met een veelzijdigheid aan verspanende machines. We kunnen diverse bewerkingen machinaal verspanen, zoals frezen, lassen, kotteren, slijpen of CNC draaien. Of het nu een groot of klein werkstuk betreft, onze vakkundige medewerkers zorgen met onze verspanende machines voor precisiewerk en een bewerking op maat.

Wat is verspanen?

Verspanen is een materiaalbewerking van metaal, kunststof of hout. Bij verspanen wordt door middel van een bepaald hand- of machinegereedschap gecontroleerd materiaal weggenomen bij het werkstuk. De massa neemt af en de oorspronkelijke vorm van het product verandert. Het restafval dat van het materiaal verwijderd wordt, zijn de zogenoemde spanen. Voorbeelden van verspanende bewerkingen zijn boren, frezen, draaien, kotteren, slijpen, vijlen, zagen en tappen.

Machinaal verspanen

Machinaal verspanen is een proces waarbij de verspanende bewerking door een machine, conventioneel of CNC gestuurd, verricht wordt. Bij verspanen komt veel expertise en vakmanschap kijken, omdat er talloze factoren zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Afhankelijk van het materiaal, moeten de juiste gereedschappen gebruikt worden en is de juiste afstelling tussen gereedschap en materiaal van belang voor het beste eindresultaat. Ook moet er rekening gehouden worden met bijvoorbeeld de snelheid van het CNC verspanen en de warmte die hierbij vrijkomt. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat van het product heeft iedere materiaal een eigen verspaningsmethode. Hierbij wordt gelet op de specifieke eigenschappen van de materiaalsoort.

Verspanende bewerkingen

Door verspanende bewerkingen met een verspanende machine uit te voeren, wordt materiaal door de machine bewerkt en worden er spanen van het basisproduct verwijderd. Naast de verschillende materialen die te verspanen zijn, zijn er ook diverse bewerkingen om de vorm van een product te veranderen. De bewerkingstechniek die de verspaner kiest, is afhankelijk van het doel dat bereikt dient te worden. Voorbeelden van verspaningswerkzaamheden die we bij Machinefabriek Boessenkool uitvoeren, zijn draaien, frezen, boren, slijpen en kotteren.

Machinefabriek Boessenkool voor uw verspaningsbewerkingen

Er zijn diverse werkzaamheden die wij bij Machinefabriek Boessenkool machinaal verspanen. Met onze verspanende machine kunnen onze ervaren en deskundige verspaners diverse verspanende bewerkingen uitvoeren. Heeft u een werkstuk dat machinaal verspaand moet worden? Wij overleggen graag samen de mogelijkheden.

Vraag stellen?

Maak een afspraak met één
van onze vakspecialisten

In ons meer dan 120-jarig bestaan hebben we altijd in co-creatie de beste oplossingen bij ieder vraagstuk gevonden.

maak een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.