Boessenkool

Plaatwerk machines voor verschillende bewerkingen

Heeft u een project waarbij een werkstuk bewerkt moet worden, maar heeft u hiervoor zelf niet de middelen? Dan kunnen wij u bij Machinefabriek Boessenkool vast en zeker verder helpen. Wij beschikken in Almelo over een uitgebreid en up-to-date machinepark. Met deze machines kunnen we vele verschillende verspanende bewerkingen verrichten. Van kleine tot grote werkstukken en van slechts één onderdeel tot grote omvangrijke projecten. Zo hebben wij ook plaatwerkmachines voor verschillende bewerkingen.

Wat is een plaatbewerking?

Plaatbewerking is een veelomvattend begrip. Hieronder vallen een groot aantal bewerkingen die toegepast kunnen worden op metalen platen. In de meeste gevallen is het bewerkte plaatmateriaal voor de industriële maakindustrie waar de platen gebruikt worden in eigen productie. Metaal is er in vele vormen, zoals kokers, buizen, T-vormige en U-vormige profielen en dus ook platen. Een staalplaat is een platte plaat van staal, rvs of aluminium.  Deze platen zijn er in verschillende afmetingen in lengte en breedte, maar ook qua dikte. Veelgebruikte metaalplaatdiktes gaan van 0,75 tot 10 mm. Om van deze metaalplaten een product te maken, moet het werkstuk bewerkt worden met speciale machines.

Voorbeelden van plaatbewerking

Plaatwerkmachines

Er zijn vele bewerkingen die je kunt toepassen op een staalplaat. Vandaar dat er ook verschillende machines voor plaatbewerking zijn.

Voorbeelden van plaatwerkmachines

  • Lasersnijmachines
  • Kantbanken
  • Uithoekers
  • Zwenkbuigmachines
  • Freesbanken
  • Lasmachines
  • Guillotinescharen

Met deze machines kunnen staalplaten verspaand worden op de gewenste manier.

Plaatbewerking bij Machinefabriek Boessenkool

Bij Machinefabriek Boessenkool beschikken we over een groot machinepark met verschillende verspanende machines met voldoende mogelijkheden voor plaatbewerkingen. Ongeacht wat de vorm van de plaat is of wat de bewerking is die u gedaan wilt hebben. Bij Machinefabriek Boessenkool hebben we de juiste machines en gereedschappen en wij denken graag met u mee om uw project verder voor u op te pakken. Onze vakmensen hebben de benodige expertise en ervaring en werken te allen tijde vol overgave aan kleine én grote werkstukken. Bij Machinefabriek Boessenkool gaan wij graag voor u aan de slag en daarbij houden we altijd rekening met uw wensen en gaan wij altijd voor een kwalitatief hoogwaardig resultaat.

Vraag stellen?

Maak een afspraak met één
van onze vakspecialisten

In ons meer dan 120-jarig bestaan hebben we altijd in co-creatie de beste oplossingen bij ieder vraagstuk gevonden.

maak een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.