Boessenkool

Palletiseermachines voor optimale stapeling

Bent u op zoek naar een ervaren partij voor een verspanende bewerking van uw werkstuk of een deskundige partner voor de gehele bouw van een machine op maat? Bij Machinefabriek Boessenkool hebben we een groot machinepark aan verspanende machines waar we diverse bewerkingen machinaal mee kunnen verspanen, zoals frezen, lassen, groot verspannen, kotteren, slijpen of CNC draaien. Maar ook kunnen wij bij Machinefabriek Boessenkool gehele apparaten en machines ontwikkelen naar uw wensen. Denk aan complexe speciaalmachines, zoals palletiseermachines voor bijvoorbeeld grote palletiseersystemen in de industrie of logistiek.

Wat is palletiseren?

Palletiseren is het proces van het samenvoegen en beladen van goederen op een pallet. Het is heel belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt in verband met het veilig kunnen opslaan en transporteren van de goederen. Er moet goed rekening gehouden worden met zaken zoals gewicht, volumes en soort verpakkingen, zoals dozen, kratten of zakken.

Er wordt veel met de hand gepalletiseerd, maar u kunt er ook voor kiezen om een palletiseersysteem te gebruiken. Met deze geautomatiseerde en gerobotiseerde machines die op elkaar zijn aangesloten, wordt palletiseren eenvoudiger. Palletiseermachines nemen werk uit handen en vergemakkelijken het proces van bewegen, verpakken, palletiseren, opslaan en distributie klaar maken.

Automatisch palletiseren

Palletiseren is een essentieel onderdeel binnen verschillende processen in de industrie. Goederen moeten immers verpakt, opgeslagen en gereed gemaakt worden voor distributie. Het is van belang dat het palletiseren optimaal gebeurt, maar toch missen veel bedrijven hier nog efficiëntie. Palletiseermachines hebben vele voordelen op het palletiseren met de hand. Zo kunnen ze zorgen voor meer efficiëntie en een betere opstapeling van pallets voor een betere veiligheid en stabiliteit met minder kans op schade en onkosten.

Voordelen van automatisch palletiseren

  • Bespaar tijd
  • Werk met minder personeel
  • Realiseer een hogere productiviteit
  • Creëer een betere workflow
  • Genereer meer omzet

Palletiseermachine

Palletiseren kan met de hand gedaan worden, maar deze bewerking kan ook met palletiseermachines verricht worden. Een palletiseermachine is een machine die producten automatisch en op een zo optimaal mogelijke manier op een pallet kan pakken. Een goede palletiseermachine heeft de mogelijkheid om een hoge stapelkwaliteit te bieden tegen minimale kosten en inspanning waarbij gebruiksvriendelijkheid qua besturing helemaal fijn is. Daarbij maakt een palletiseermachine het werk een stuk ergonomischer, aangezien er niet meer getild en gebukt hoeft te worden.

Palletiseermachines kunnen handmatig of CNC aangestuurd worden. De afkorting CNC staat voor ‘Computer Numerical Control’. Bij deze machines wordt gebruik gemaakt van computers die de machine gedeeltelijk aansturen. Er zijn echter nog steeds ervaren en deskundige vakmensen bij de machines aanwezig zijn, zodat de juiste bewerking uitgevoerd wordt.

Palletiseersysteem

Palletiseren is een gevarieerd proces. Er kan gewerkt worden met verschillende verpakkingen, maar het kan ook zo zijn dat de goederen van bijzondere vorm zijn, gekoeld moeten blijven of juist heel kwetsbaar zijn. Automatiseren is een goede oplossing. Daarmee kan ook de productiecapaciteit verhoogd worden. Met een palletsysteem of palletiseerinstallatie zijn er meerdere palletiseermachines beschikbaar. Zo ontstaat er een meer flexibel proces waarbij via één of twee lijnen gepalletiseerd kan worden en er veel meer mogelijk is.

Palletiseermachines bij Machinefabriek Boessenkool

Bij Machinefabriek Boessenkool kunt u prima terecht wanneer u een palletiseersysteem met diverse palletiseermachines wilt opzetten. Wij zijn een ervaren en deskundige partij en kijken graag mee naar de mogelijkheden om palletiseermachines op maat te maken.

Onze vakmensen hebben de nodige kennis en ervaring en werken zeer nauwkeurig aan kleine én grote projecten. Bij Machinefabriek Boessenkool zorgen wij voor een toegevoegde waarde en wij gaan geen uitdaging uit de weg. Daarbij houden we altijd rekening met uw wensen en gaan wij altijd voor een kwalitatief hoogwaardig resultaat.

Vraag stellen?

Maak een afspraak met één
van onze vakspecialisten

In ons meer dan 120-jarig bestaan hebben we altijd in co-creatie de beste oplossingen bij ieder vraagstuk gevonden.

maak een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.