Boessenkool

Lasbedrijf Boessenkool in Almelo voor perfect laswerk

Wanneer u op zoek bent naar een lasbedrijf waar u terecht kunt met uw werkstukken, dan bent u bij Machinefabriek Boessenkool in Almelo op het juiste adres. Wij staan garant voor vakmanschap, innovatie en perfectie. Naast de verschillende verspanende werkzaamheden, kunnen wij ook diverse lasbewerkingen voor u uitvoeren. Afhankelijk van het materiaal, de legeringen en toepassingen, kunnen wij diverse lastechnieken voor u verrichten. Deze worden uitgevoerd door onze gespecialiseerde lassers. In ons lasbedrijf kunnen wij voor u MIG lassen, TIG lassen, orbitaal lassen, maar ook puntlassen of plasma lassen. Door te kiezen voor lassen bij ons bedrijf, bent u verzekerd van perfect laswerk.

Lasbedrijf Machinefabriek Boessenkool

Het proces van lassen is het verbinden van materialen door druk en/of warmte. Hierbij wordt het materiaal op de plaats van verbinding in vloeibare of zachte toestand gebracht, terwijl materiaal met ongeveer dezelfde samenstelling wordt toegevoegd. Zo ontstaat de continuïteit tussen de delen die met elkaar verbonden worden. Lasverbindingen zijn heel sterk en daarbij heel eenvoudig en snel te bewerkstelligen. Er zijn verschillende lasprocessen die wij in ons lasbedrijf toepassen. Ieder proces heeft eigen specifieke kenmerken.

Bij Machinefabriek Boessenkool verrichten wij ook diverse verschillende lastechnieken voor onze klanten. Zo kunnen wij machines assembleren of verschillende metalen constructies voor bijvoorbeeld industriële machines maken. Maar ook kunnen wij precisielaswerk verrichten en eigenlijk ieder laswerk naar behoefte realiseren.

Verschillende lastechnieken

Bij Machinefabriek Boessenkool kunnen we als lasbedrijf verschillende technieken op dit gebied verrichten. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden, bekijken we wat onze vakmensen voor u kunnen betekenen.

MIG/MAG-lassen

MIG/MAG-lassen is een lastechniek die kan worden toegepast op verschillende metalen. Deze techniek valt in de categorie elektrisch booglassen. Bij het MIG/MAG-lassen wordt een constante spanning gebruikt en wordt er continu een mechanische draad aangevoerd. MIG/MAG-lassen is een veelgebruikt lasproces dat zich erg goed leent voor de automatisering, omdat het doelmatig en flexibel is.

TIG-lassen

TIG-lassen behoort ook tot de categorie elektrisch booglassen. Deze lastechniek werkt met een niet-afsmeltende elektrode. TIG-lassen onderscheidt zich van andere technieken, doordat er bij deze lastechniek een constante stroomsterkte wordt gebruikt. Daarnaast komt er geen lasrook vrij en is er geen sprake van spatten.

OP-lassen

OP-lassen is een lastechniek waarbij wordt gelast onder een laag laspoeder. Door het gebruik van poeder is er nagenoeg geen sprake van straling en spatten. OP-lassen is een erg productieve manier van lassen, waarbij zowel van wisselstroom als van gelijkstroom gebruik gemaakt wordt. Daarbij is OP-lassen een relatief goedkope methode van lassen.

Cobot lassen

Cobot lassen wordt uitgevoerd met een cobot. Deze collaboratieve of coöperatieve robot functioneert in samenwerking met vakkundige lassers. Bij een cobot draait het om samenspel, waarbij de lasser via de software de juiste instructies aan de cobot geeft. Deze robots ondersteunen en ontlasten de expert in het werkproces. De cobot is extreem precies; als hij eenmaal bezig is, dan maakt hij almaar repeterend exact dezelfde lasbeweging.

Orbitaal lassen

Orbitaal lassen is een lasproces waarbij het lassen volledig is geautomatiseerd. Orbitaal lassen verwijst naar de baan die de gemechaniseerde lastoorts aflegt rondom een buis om zo lasverbindingen zeer nauwkeurig en toch snel tot stand te brengen. Het orbitale lasproces is gemechaniseerd en hiermee wordt bedoelt dat een machine de las legt, waarbij alleen het orbitaalsysteem moet worden ingesteld door een medewerker. Orbitaal lassen wordt veelal toegepast op ronde buizen, leidingen, pijpen en overige ronde objecten. Daarbij is orbitaal lassen erg schoon en nauwkeurig, wat dit lasproces zeer geschikt maakt voor bijvoorbeeld het lassen van objecten in de voedingsmiddelenindustrie of farmacie.

Puntlassen

Puntlassen is een lasproces dat valt onder elektrisch weerstandlassen en wordt veelal toegepast voor het verbinden van dun plaatwerk. De dikte van het materiaal hoeft hierbij niet gelijk te zijn. Er hoeft voor het lassen geen materiaal toegevoegd te worden. De meest voorkomende materialen voor puntlassen zijn rvs, staal, aluminium en verzinkt metaal.

BMBE lassen

BMBE lassen staat voor ‘booglassen met beklede elektrode’. Booglassen met beklede elektrode of lassen BMBE is een lasproces dat behoort tot het elektrisch booglassen waarbij een afsmeltende elektrode gebruikt wordt. Er wordt bij BMBE lassen verder geen beschermgas toegevoegd, omdat dat wordt gevormd uit de bekleding van de elektrode.

Plasma lassen

Plasma lassen is een lastechniek die verwant is met TIG-lassen. Bij plasma lassen wordt gebruik gemaakt van plasma, dat gevormd wordt doordat er een hoge elektrische spanning tussen een werkstuk en wolfraamelektrode gecreëerd wordt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee aparte gasstromen, namelijk plasmagas en inert beschermgas.

Lassen bij lasbedrijf Machinefabriek Boessenkool in Almelo

Voor diverse werkzaamheden kunt u bij Machinefabriek Boessenkool in Almelo terecht. Wij kunnen vele verspaningen verrichten en zo kunnen wij ook diverse lastechnieken realiseren. Wij beschikken over een innovatief machinepark en ervaren gespecialiseerde lassers.

Bij Machinefabriek Boessenkool denken wij graag met onze klanten mee voor een optimaal resultaat. Wij beschikken over benodigde certificeringen én kennis en ervaring om dit te kunnen garanderen. Naar aanleiding van uw wensen, bespreken we graag persoonlijk de mogelijkheden voor het beste laswerk. Ons lasbedrijf denkt met u mee en gaat geen uitdaging uit de weg.

Wij gaan graag aan de slag om uw werkstuk te voorzien van een perfecte las!

Vraag stellen?

Maak een afspraak met één
van onze vakspecialisten

In ons meer dan 120-jarig bestaan hebben we altijd in co-creatie de beste oplossingen bij ieder vraagstuk gevonden.

maak een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.