Kwaliteitsborging

Kwaliteit staat bij Boessenkool voorop derhalve
zijn we dan ook zeer breed gecertificeerd.
Branche olie en gas in de machinebouw

De boessenkool aanpak

Als co-maker zit het echte constructieve samenwerken diep in onze bedrijfscultuur verankerd. Het gaat om presteren en plezier. Evenals om een voortdurende alertheid op inventiviteit en vakmanschap. Het één versterkt het ander. En daarmee realiseren we zo vaak eenvoudigweg de beste oplossingen.

Met de mogelijkheden waarover wij beschikken, creëren we op bestelling producten voor alle mogelijke doeleinden. Hierbij kunnen we steunen op een organisatie waarin de processen een synergie in zich hebben van kennis, competenties en faciliteiten. En die, gezien de aard van ons werk, bij vrijwel elke opdracht wordt gevoed door een instroom van nieuwe ervaring. We gebruiken deze en andere informatie om onze organisatie te toetsen. We functioneren graag als een effectief werkende machine. Met een nuchtere Boessenkool aanpak. Hiervoor is van belang dat onze mogelijkheden nauwkeurig worden afgestemd op samenwerken met onze markten. We staan als organisatie continu opgesteld in slagformatie.

Onze co-maker mentaliteit is gefundeerd op complete know how van ontwerp, ontwikkeling, productie, constructie, montage en service. Toegevoegde waarden die hieruit voortvloeien zijn dat veel problemen voor de klant in de praktijk opgelost worden, ook ongevraagd. Voortdurend wordt er gewerkt aan kwaliteitsverbetering van zijn product.

Documentenbeheer met hulp van een manufacturing record book is erg belangrijk en vereist een grote zorgvuldigheid bij de fabricage van complexe werkstukken die vaak weer onderdeel zijn van een grotere installatie. Niet zelden omdat het afbreukrisico van die werkstukken gigantisch kan zijn. Boessenkool heeft hiermee zeer efficiënte praktijkervaring. Een manufacturing record book gemaakt door Boessenkool is accuraat en compleet, gericht op adequaat documenten beheer. Maar ook voldoende compact om als efficiënt en betrouwbaar stuurinstrument te gebruiken tijdens het productieproces.

De samenwerkingsmentaliteit van de echte co-maker zit diep in de bedrijfscultuur. Evenals een voortdurende alertheid op inventiviteit en vakmanschap. En daarmee realiseert Boessenkool zo vaak eenvoudigweg de beste oplossingen.

Referenties van machinefabriek Boessenkool vinden we op de meest uiteenlopende plaatsen. Omdat we voor onze opdrachtgevers probleemoplossend maatwerk maken, kunnen we in principe voor iedere branche werken. In de praktijk zijn onze opdrachtgevende referenties vooral bouwers van machines en applicaties, productiebedrijven, ontwerpbureaus, onderzoekslaboratoria en beheerders van kunstwerken in weg- en waterbouw (RWS en andere overheden).

Met de meeste van onze opdrachtgevers onderhouden we een duurzame relatie, die van beide kanten bijzonder wordt gewaardeerd. Bij het aangaan van nieuwe relaties zijn we alert op het perspectief voor een succesvolle en plezierige samenwerking.

Certificeringen en stempelbevoegdheid

Certificaten en keuringen helpen mee en waarborgen steeds de beste kwaliteit van de bewerkingen door machinefabriek Boessenkool.

Voor diverse keuringsinstanties, waaronder RINA, Lloyds, ABS, DNV, en anderen is machinefabriek Boessenkool bevoegd voor overstempelen (stempelbevoegd)

Kwaliteitsborging met ISO 9001:2008 sinds 1993

De uitvoering van onze kwaliteitsbeheersing en kwaliteitsborging is gegarandeerd door het ISO 9001:2008 kwaliteitscertificaat van Loyds Register Nederland

Las certificeringen ISO 3834-2 en EN 1090 (EXC-3)

Kwaliteitsbeheersingsprocedures en meetapparatuur staan onder supervisie van de heer B. Hali

Desgewenst verzorgen wij voor u ook de certificering van uw producten door een van de Notified Bodies, zoals Lloyds, RINA, DNV, ABS, Bureau Veritas, etc.

Onze lasspecialisten zijn in het bezit van certificaten van de meest variërende lastechnieken, ondermeer de keurmerken ASME IX, ISO 9606-1 en 9606-2, ANSI AWS D1.1, API6, NACE, PED, etc.

Sommige lassers zijn in bezit van een IWT certificaat (International Welding Technologist)

Al onze buiten monteurs zijn in het bezit van een VCA* diploma

Al onze leidinggevende monteurs zijn in het bezit van VCA** diploma