Boessenkool

Freesbanken voor het beste resultaat

Bent u op zoek naar een goede partij voor het frezen van uw werkstuk? En wilt u zeker zijn van het beste resultaat? Naast dat wij bij Machinefabriek Boessenkool ervaren vakmensen met de nodige kennis hebben, beschikken wij in ons uitgebreide machinepark ook over diverse freesbanken. Zo kunnen wij opdrachten van kleine en grote omvang aan, maar ook werkstukken van diverse afmetingen en verschillende materialen. Daarbij gaan wij altijd voor een zo optimaal en nauwkeurig resultaat. Of u nu bij ons komt voor het frezen van uw metalen werkstuk of het frezen van aluminium, wij gaan graag aan de slag!

Wat is CNC frezen?

CNC frezen is een techniek van verspanen waarbij materiaal van het product wordt verwijderd. Frezen gebeurt op een freesbank of freesmachine. De frees is een ronddraaiend gereedschap, dat materiaal verwijdert tijdens het ronddraaien. Terwijl het werkstuk op de freesbank vastgeklemd wordt, doet de frees het werk. De frees beweegt in verschillende richtingen en posities om zo de gewenste vorm aan het werkstuk te geven. De bewerking wordt aangestuurd door een computer, vandaar de benaming CNC, dat staat voor Computer Numerical Control. Frezen wordt vooral veel toegepast in de metaal- hout- en kunststofverwerkende industrie.

Wat is een freesbank?

Een freesbank of freesmachine is een machine die met een snel roterend gereedschap een vorm of profiel uit een stuk materiaal kan frezen. Dit gereedschap wordt de frees genoemd. Een freesbank kan verschillende vormen in materialen zoals staal, aluminium, kunststof of hout frezen. Denk hier aan sleuven, gaten, kamers, eilanden, etc. Bij een freesbank metaal, aluminium of kunststof draait de frees en niet het werkstuk, zoals bij een draaibank het geval is. Freesbanken zijn in drie groepen onder te verdelen: horizontale, verticale en universele freesbanken. Het verschil tussen horizontaal en verticaal is de richting van de spil-as waarin de frees wordt gespannen. De universele freesbank heeft een verdraaibare kop van de spil-as, zodat de spil-as in zowel in horizontale als verticale richting geplaatst kan worden. Daarbij is het ook mogelijk om met verschillende hoeken te werken. Naast de drie genoemde freesbanken, zijn er ook freesmachines waarbij de opspantafel de mogelijkheid heeft om te draaien. Dan zijn er ook nog speciale universele freesbanken, zoals de vijfassige freesmachine. Bij deze CNC freesbank kunnen zowel de spil als de tafel draaien.

Freesbanken bij Machinefabriek Boessenkool

Bij Machinefabriek Boessenkool beschikken we over verschillende freesbanken. Zie een overzicht hieronder. Onze nieuwste aanwinst is de veelzijdige 5-assige CNC freesmachine, de IBARMIA ZVH45/L1500.

KOTTER-/FREESBANKEN              AFMETING OPSPANTAFELS        BEWERKINGSMATEN X x Y x Z

Juaristi MP7 Floortype CNC            25.000x 3.500 mm                          20.000x 6.000 x 3.000 mm

Zayer Blokbed CNC                        10.000 x 1.250 mm                         8.300 x 2.500 x 1.250 mm

Lagun GBM CM4                             4.000 x 1.200 mm                           4.000 x 2.000 x 1.250 mm

Tos WHN 13 CNC                            2.200 x 1.800 mm                           3.500 x 2.200 x 1.250 +0.800 mm

Zayer Blokbed CNC                         2.000 x 1.200 mm                           2.000 x 1.500 x 1.000 mm

Tos FG 63 CNC                               1.400 x 0.630 mm                           1.120 x 0.500 x 0.630 mm

Tos FA 3A CNC                                1.376 x 0.300 mm                           0.900 x 0.410 x 0.280 mm

Huron                                               2.000 x 0.410 mm                           1.415 x 0.680 x 0.550 mm

IBARMIA ZVH45/L1500                   1.100 x 800 mm                               1.500 x 800 x 800 mm

Vijfassige freesbank

Omdat we het bij Machinefabriek Boessenkool belangrijk vinden om te blijven investeren, hebben we onlangs ons machinepark uitgebreid met een veelzijdige CNC freesmachine. De IBARMIA ZVH45/L1500 is een vijfassige simultaan machine en zeer geliefd om de capaciteit, flexibiliteit en de compacte ruimte op de werkvloer en is ideaal voor bijvoorbeeld metaal frezen.

De flexibiliteit van deze machine komt voort uit een combinatie van drie essentiële elementen die samen oplossingen bieden die normaalgesproken door meerdere afzonderlijke machines worden geboden.

  1. Volledig vrij te programmeren en te zwenken
  2. Draaitafel met grote capaciteit
  3. Zware vaste tafel

Onze freesbanken frezen graag uw werkstukken

De vraag naar frezen is groot en met de steeds hogere eisen die aan deze verspanende bewerkingstechniek hangen, vinden we het bij Machinefabriek Boessenkool belangrijk te investeren in de beste machines. Zo beschikken wij over de nieuwste freesbanken en kunnen wij voorzien in zo goed als iedere vraag als het op het frezen van metaal, aluminium, kunststof of hout aankomt. Onlangs hebben we nog geïnvesteerd in een 5-assige en CNC gestuurde freesbank om verder te investeren, te innoveren en te groeien. Wij gaan voor optimaal en nauwkeurig resultaat en onze deskundige CNC frezers gaan graag voor u aan de slag.

Vraag stellen?

Maak een afspraak met één
van onze vakspecialisten

In ons meer dan 120-jarig bestaan hebben we altijd in co-creatie de beste oplossingen bij ieder vraagstuk gevonden.

maak een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.