RONDLEIDING WEKT INTERESSE BIJ LEERLINGEN VOOR BOESSENKOOL

09-12-2019

Onlangs opende Machinefabriek Boessenkool de deuren voor leerlingen uit de bovenbouw van het Christelijk Lyceum en het Pius X College. Zij kregen een rondleiding van Arnold Meijer en Bas de Vries. 

Deze rondleiding vond plaats in het kader van de Careerday-on-Tour, een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door Jet-Net Oost & TechNet in samenwerking met Techniekpact Twente. Doel van het evenement is om leerlingen uit 4 vmbo, 5 havo en 5/6 vwo kennis te laten maken met moderne technologie en de regionale bedrijven daarachter. De uitdaging daarbij is om de interesse van leerlingen in techniek en technologie verder uit te bouwen.

Arnold Meier vertelt: “Het interessante van dit initiatief is dat wij op deze manier leerlingen in hun eigen werkomgeving kunnen ontvangen en laten ontdekken hoe leuk en uitdagend werken in de techniek is. Daarnaast kunnen we de leerlingen laten kennismaken met en enthousiasmeren voor de verschillende soorten functies bij Machinefabriek Boessenkool, zodat zij echt een beeld krijgen van wat werken bij ons inhoudt.” 

“Heel veel leerlingen luisterden geïnteresseerd naar de theoretische uitleg die wij gaven,” vervolgt Meier, “zeker over het duurzame en innovatieve karakter van onze machines, en ze hebben oprecht genoten van de rondleiding. Ze waren zeer geïnteresseerd in de producten die wij maken, vooral in de opvallende machines, zoals de DeSpray-installatie en de Multi Tool Trac. Daarnaast kregen ze de kans om onder begeleiding zelf actief bezig te zijn, bijvoorbeeld met lassen en mee-programmeren.”

Meier, tot slot: “We kijken als Machinefabriek Boessenkool terug op een geslaagde rondleiding. Belangrijkste constatering is dat er van veel leerlingen daadwerkelijke interesse is voor technologie en innovatie in het algemeen en voor Machinefabriek Boessenkool in het bijzonder.”