ONTDEK HIGH TECH ALMELO TECHNIEKFESTIVAL ZEER GESLAAGD

18-11-2019

De Wevershal op het Indiëterrein in Almelo vormde op vrijdag 8 november het decor van het Ontdek High Tech Almelo Techniekfestival. Naar schatting duizend leerlingen van de groepen 7 en 8 uit het primaire onderwijs en leerlingen van beginnend vervolgonderwijs konden op een uitdagende en speelse  manier kennismaken met allerlei fascinerende, leuke en interessante aspecten van techniek van Machinefabriek Boessenkool en elf andere Almelose technische bedrijven. Boessenkool verraste de leerlingen met drone-demonstraties en met de mogelijkheid om zelf een echte tekenrobot te maken.

De Wevershal was op deze vrijdagmiddag een grote speeltuin, waar de leerlingen zich naar hartenlust konden uitleven met de verschillende technieken die de twaalf bedrijven hadden georganiseerd. Naast de activiteiten van Boessenkool konden ze bijvoorbeeld een experiment uitvoeren met natriumcarbonaat, met aluminiumfolie een werkende batterij maken en een hartslagmeter maken. In een leuke sfeer waren de leerlingen volop aan het experimenteren en knutselen. Verwondering, verbazing en belangstelling viel van de gezichten af te lezen. 

Daarmee was het Ontdek High Tech Almelo Techniekfestival, de afsluiting van de Week van de Techniek, voor de twaalf deelnemende bedrijven zeer geslaagd. Dus ook voor Boessenkool en de Osse Group als geheel. Immers, techniek speelt een steeds grotere rol in ons leven en in de maatschappij waardoor de vraag naar technische-innovatieve producten blijft toenemen. Daarvoor is nu én in de toekomst technisch talent nodig. Initiatieven zoals het Ontdek High Tech Almelo Techniekfestival moeten leerlingen over de streep trekken om voor een toekomst in de techniek te kiezen, zoals een prachtige baan bij Boessenkool.

OVER ONTDEK HIGHTECH ALMELO

Twaalf techniek-bedrijven uit Almelo hebben zes jaar geleden de krachten gebundeld in Ontdek High Tech Almelo om techniek te promoten. Vanuit dit gezamenlijke platform willen ze jongeren leren ontdekken hoe ontzettend leuk en fascinerend techniek is én welke toekomstkansen er liggen in techniek, met name bij de vele hightech-bedrijven in Almelo. Elk jaar in november worden leuke, leerzame en uitdagende evenementen georganiseerd, het hele jaar door zijn er open dagen, presentaties op scholen en workshops en er worden stages en  afstudeeropdrachten aangeboden.