Boessenkool

CNC kanten

Bent u op zoek naar een ervaren en kundige partij voor verspanende bewerkingen? Dan bent u bij Machinefabriek Boessenkool in Almelo aan het juiste adres. Wij kunnen diverse verspaningen voor u uitvoeren. Van kleine tot grote projecten, van iedere omvang. Zo kunnen wij in onze machinefabriek onder andere voor u CNC draaien, lassen, frezen, boren, maar ook cobot lassen, slijpen, kotteren groot en CNC kanten. Onze vakmensen gaan graag met uw werkstuk aan de slag voor kantwerk op maat.

CNC kanten

Een CNC bewerking is een geautomatiseerd bewerkingsproces met numerieke besturing. CNC staat voor Computer Numerical Control en is computergestuurd. CNC kanten is een veelgebruikte techniek binnen de plaatbewerking en wordt veel toegepast voor het buigen van verschillende metalen. Denk hier vooral aan rvs, aluminium en staal. Kanten kan heel eenvoudig geautomatiseerd. Bij de metaalbewerkingstechniek kanten wordt plaatmetaal in een afkantpers of op een kantbank vervormd. Kanten is geen eenvoudig werk, aangezien er goed rekening mee gehouden moet worden met de zetvolgorde wanneer er meerdere hoeken in één plaat aangebracht moeten worden.

Waarom CNC kanten?

CNC kanten is een metaalbewerkingstechniek die plaatwerk buigt. Met kanten wordt een 2D-plaat omgebogen naar een 3D-vorm. Hierdoor wordt een stevigere eindproduct vervaardigd.

Enkele voordelen van CNC kanten:

  • Een kwalitatief sterk eindproduct
  • Een korte doorlooptijd
  • Efficiënt gebruik van materiaal
  • Een relatief goedkope bewerking

CNC kantmaatwerk

Maatwerk is een proces dat veel expertise en vakmanschap vraagt. Bij CNC kanten wordt er gewerkt met voorgeprogrammeerde computers. Door met computers te werken, is het mogelijk om zeer betrouwbaar en nauwkeurig te kanten. Afhankelijk van het werkstuk, moet er rekening gehouden worden met tal van factoren, zoals materiaal, gereedschappen die gebruikt moeten worden, maar ook het formaat van het werkstuk en van de gehele opdracht. Bij Machinefabriek Boessenkool hebben wij de beschikking over diverse ruimtes en materialen. Zo kunnen wij ook kantmaatwerk realiseren. CNC kantpersen en CNC kantbanken bieden een efficiënte oplossing voor plaatbewerking.

Machinefabriek Boessenkool voor uw CNC kantwerk

Het kanten van plaatwerk is één van de verspanende werkzaamheden die we bij Machinefabriek Boessenkool voor u kunnen doen. Wij beschikken over kantbanken en kantpersen en een groot assortiment aan gereedschappen, zodat we plaatwerk van verschillende materialen voor u kunnen bewerken. Onze ervaren en gespecialiseerde vakmensen gaan graag aan de slag met uw werkstuk.

Vraag stellen?

Maak een afspraak met één
van onze vakspecialisten

In ons meer dan 120-jarig bestaan hebben we altijd in co-creatie de beste oplossingen bij ieder vraagstuk gevonden.

maak een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.