Boessenkool

CNC boren

Heeft u een werkstuk dat een verspanende bewerking nodig heeft? Voor diverse verspaningen kunt u bij  Machinefabriek Boessenkool in Almelo terecht. Voor kleine en grote projecten van ieder formaat. Wij beschikken over een zeer uitgebreid en innovatief machinepark met tal van mogelijkheden, zodat wij voor u optimaal resultaat kunnen bewerkstelligen. Onze ervaren vakmensen kunnen onder andere voor u frezen, lassen, slijpen en kotteren, maar ook CNC boren.

CNC boren

Een CNC bewerking is een geautomatiseerd bewerkingsproces met numerieke besturing. Een CNC bewerking wordt veelal toegepast om materiaal van een werkstuk te verwijderen en zodoende vereiste parameters te verkrijgen. CNC boren komt in grote mate overeen met de bewerkingen van het CNC frezen. CNC boren wordt gebruikt voor verschillende boorbewerkingen. CNC boren vereist minder doorlooptijd vergeleken met handmatig boren. Doordat er computergestuurd gewerkt wordt, is het resultaat van CNC boren optimaal en precies.

Waarom CNC boren?

CNC boren wordt in bijna iedere productiesector uitgevoerd. Het is een nauwkeurige en goede manier om gaten, groeven en sleuven in materiaal te verkrijgen. Dit kan zijn voor het boren van diepe gaten, maar ook voor het boren van kleine gaten in een werkstuk. Daarnaast wordt CNC boren ook gebruikt voor het tappen van bevestigingsmiddelen en fittingen. Door de veelzijdigheid wordt deze verspanende bewerking veel toegepast in productie-industrieën.

Enkele voordelen van CNC boren:

  • Deze methode zorgt voor een hoge nauwkeurigheid en uitstekende frequentie
  • Deze methode kan met grote precies gaten boren in de meest complexe constructies met hoge snelheid, wat de productiviteit verhoogt

CNC boren voor het beste resultaat

Bij CNC boren wordt gewerkt met voorgeprogrammeerde computers. Door met computers te werken, is het mogelijk om zeer betrouwbaar en nauwkeurig te boren. Het bewerken van grote series met exact hetzelfde ontwerp is op deze manier een stuk makkelijker geworden, omdat de CNC boormachine slechts eenmalig correct ingesteld hoeft te worden voor het beoogde resultaat.

CNC boormachines bieden een efficiënte oplossing voor metaalbewerking. Of het nu gaat om het CNC boren van aluminium, rvs, messing of andere metalen. Metaal is een goed materiaal om te boren en om een nauwkeuring resultaat te verkrijgen.

CNC boren bij Machinefabriek Boessenkool

In de metaalbewerking wordt er veel CNC geboord en daarbij worden steeds hogere eisen gesteld. Bij Machinefabriek Boessenkool lopen we voorop om te voldoen aan de steeds strengere eisen voor CNC werkzaamheden, zoals CNC boren. Daarbij willen we ook aan de wensen van onze klanten kunnen blijven voldoen en zetten wij hoog in. Niets wordt aan het toeval overgelaten en onze ervaren en kundige vakmensen gaan alleen voor het beste resultaat.

Vraag stellen?

Maak een afspraak met één
van onze vakspecialisten

In ons meer dan 120-jarig bestaan hebben we altijd in co-creatie de beste oplossingen bij ieder vraagstuk gevonden.

maak een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.