Boessenkool

Certificering

Machinefabriek Boessenkool is onder andere VCA**, ISO 9001:2015, ISO 3834-2:2005 en NEN-EN 1090-2 EXC4 gecertificeerd. Daarnaast werken wij conform normen en keurmerken zoals TUV, AWS, Lloyds, Lloyd’s Register Stoomwezen, DNV-GL en andere klantspecificaties. Een korte toelichting:

De VCA** gaat over Veiligheid, Gezondheid en Milieu (het VGM-beheersysteem) van Machinefabriek Boessenkool voor onze medewerkers en van onze onderaannemers. Dit houdt bijvoorbeeld in dat gereedschappen en machines zijn goedgekeurd en onderhouden worden. Maar ook of de medewerkers een opleiding VCA hebben gevolgd, er voldoende bedrijfshulpverleners binnen de organisatie aanwezig zijn en regelmatig uitgevoerde veiligheidsinspecties.

Het ISO 9001:2015 certificaat toont aan dat wij voldoen aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Zoals continue bezig zijn met het verhogen van de klanttevredenheid, de zorg voor de kwaliteit van ons product, het verhogen van het kwaliteitsniveau van onze medewerkers, machines en ICT benodigdheden.

De ISO 3834-2:2005 norm omvat ons hele kwaliteitsborgingssysteem en geeft de uitgebreide kwaliteitseisen weer. Zoals eisen gesteld voor de technische beoordeling van het laswerk, de lasmethodekwalificatie, eisen voor lassers, inspecties en niet destructief onderzoek. De norm heeft ook aandacht voor personen voor inspectie, onderhoud en inspectie van lasmateriaal en wordt standaard genoteerd hoe afwijkingen zijn vastgesteld en worden opgevolgd. Met deze randvoorwaarden kan vooraf in grote mate van waarschijnlijkheid er vanuit worden gegaan dat het eindproduct zal voldoen aan alle gestelde eisen en van kwaliteit is.

De NEN-EN 1090-2 EXC 4 norm is waar alle constructiedelen met lastdragende eigenschappen - die in de hoofdberekening worden meegenomen als lastdragend - aan moeten voldoen. Deze constructiedelen worden voorzien van een CE markering. Machinefabriek Boessenkool beschikt over de hoogste executie klasse 4.

het belang van ISO-certificering

Voor veel bedrijven is het hebben van een ISO-certificaat een interne- als ook een externe randvoorwaarde. ISO ontwikkelt en publiceert internationale normen en maakt documenten met vereisten, specificaties, richtlijnen en kenmerken die consistent gebruikt worden om ervoor te zorgen dat materialen, producten, processen en services geschikt zijn voor hun doel.

Veel opdrachtgevers vragen naar onze ISO-certificering. Bij Machinefabriek Boessenkool hebben we allerlei certificaten en licenties waaronder meerdere ISO-certificaten waarmee we ons onderscheiden in de markt. Daarnaast is het van groot belang voor alle ‘mens- en milieuoplossingen’ die wij voor én met onze opdrachtgevers ontwikkelen.

ISO: Steeds meer een eis
ISO geeft ons meer en betere kansen op de nationale en internationale markt. Onze samenwerkingspartners willen graag werken met andere ISO-gecertificeerde bedrijven. Wat de ISO-certificaten laten zien is dat we voor de volle 100% aan alle actuele eisen van de betreffende norm hebben voldaan. Een onafhankelijke, externe Certificatie Instelling verricht hiervoor onder andere regelmatig audits in onze machinefabriek in Almelo. Een aantal voordelen van ISO-certificering:

De voordelen van ISO-certificering voor ons:

Optimalisatie
Voldoen aan de ISO-normen helpt ons om uiteenlopende processen in ons bedrijf te identificeren en te optimaliseren.

Betrokkenheid
Processen en structuren worden door de hele organisatie eenduidiger. Dit vergroot de betrokkenheid van medewerkers en zien we onder andere terug in de prettige sfeer op de werkvloer.

Fouten voorkomen
Met ISO kunnen we problemen tijdig signaleren en identificeren. Daarna komen we direct in actie om die fouten voortaan te voorkomen.

Kostenbesparing
ISO verhoogt onze effectiviteit en stelt ons in staat zo kosten-efficiënt mogelijk te werken en ondernemen.

Klanttevredenheid
Bij ISO-certificering staat de klant centraal en ligt de focus op het optimaliseren van de klanttevredenheid.

Positief imago
ISO-certificering helpt ons daarnaast om oplossingen en innovaties voor het voetlicht te krijgen en daarmee samen met onze opdrachtgevers een bijdrage te leveren aan de maatschappij en de leefomgeving.

DE BOESSENKOOL AANPAK

Als co-maker zit het echte constructieve samenwerken diep in onze bedrijfscultuur verankerd. Het gaat om presteren en plezier. Evenals om een voortdurende alertheid op inventiviteit en vakmanschap. Het één versterkt het ander. En daarmee realiseren we zo vaak eenvoudigweg de beste oplossingen.

Met de mogelijkheden waarover wij beschikken, creëren we op bestelling producten voor alle mogelijke doeleinden. Hierbij kunnen we steunen op een organisatie waarin de processen een synergie in zich hebben van kennis, competenties en faciliteiten. En die, gezien de aard van ons werk, bij vrijwel elke opdracht wordt gevoed door een instroom van nieuwe ervaring. We gebruiken deze en andere informatie om onze organisatie te toetsen. We functioneren graag als een effectief werkende machine. Met een nuchtere Boessenkool aanpak. Hiervoor is van belang dat onze mogelijkheden nauwkeurig worden afgestemd op samenwerken met onze markten. We staan als organisatie continu opgesteld in slagformatie.

Onze co-maker mentaliteit is gefundeerd op complete know how van ontwerp, ontwikkeling, productie, constructie, montage en service. Toegevoegde waarden die hieruit voortvloeien zijn dat veel problemen voor de klant in de praktijk opgelost worden, ook ongevraagd. Voortdurend wordt er gewerkt aan kwaliteitsverbetering van zijn product.

MACHINEFABRIEK BOESSENKOOL

IS STERK IN

GROOT FORMAAT

EXTREEM NAUWKEURIG

KLEINE OPLAGES

Vraag stellen?

Maak een afspraak met één
van onze vakspecialisten

In ons meer dan 120-jarig bestaan hebben we altijd in co-creatie de beste oplossingen bij ieder vraagstuk gevonden.

maak een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.