Boessenkool eigenaar door KIVI genomineerd voor Ingenieur van het Jaar!

Je kunt nú stemmen (en nog tot en met 17 maart)

De drie genomineerden voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2019 zijn bekend en ‘onze’ Eelco Osse is een van hen. Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) in Den Haag riep deze prijs vijf jaar geleden in het leven. Een vakjury en een publieksjury bepalen samen wie de winnaar wordt. Diegene mag maandag 18 maart aanstaande – tijdens de Dag van de Ingenieur – de prijs in ontvangst nemen en zich Ingenieur van het Jaar noemen.

Met de prijs onderscheiden ze bij KIVI – zoals zij zelf zeggen – ‘excellente ingenieurs die innovatief werk weten te verbinden aan maatschappelijke impact’. Kennismaken met de drie kanshebbers? Bekijk dan hun profielen op de website van KIVI. Of stem direct op Eelco; via onderstaande button gaat dat makkelijk en snel. Alvast hartelijk bedankt voor jouw stem!

Bekijk de finalisten >           Stem op Eelco Osse >


Ken jij KIVI al?

KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland. En dat al heel lange tijd! Drie ingenieurs richtten de vereniging op 31 augustus 1847 op, onder bescherming van ZKH Willem Alexander Paul Frederik Lodewijk, Prins van Oranje. Na een half jaar kreeg de vereniging van koning Willem II het predicaat ‘koninklijk’. In de loop der tijd bouwde KIVI een respectabele staat van dienst op, werden diverse initiatieven en activiteiten ontplooid en werd KIVI uitgever van vakblad De Ingenieur. KIVI werkt veel samen met bijvoorbeeld het technisch bedrijfsleven, kennisinstellingen, het hoger onderwijs, de overheid en buitenlandse partners.

 


KIVI is er voor ingenieurs én voor jou

  1. Ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening.
  2. Erkennen van de waarde van het werk van ingenieurs.
  3. Helpen van ingenieurs bij verbinding met onderzoek, onderwijs, de samenleving en elkaar.
  4. Waarborgen van de kwaliteit van onderwijs en onderzoek.
  5. Helpen bij de inzet van ingenieurswerk en -kennis voor maatschappelijke vraagstukken.
  6. Zichtbaar maken van de impact van technologie op de samenleving (en dus op ons allemaal).

Mooi voor mens en maatschappij

KIVI kiest elk jaar een thema om speciale aandacht aan te besteden. Samen met iedereen in het veld wordt dat thema vervolgens verder uitgediept. Energietransitie is het thema van dit jaar. Hoe brengen we de aardgasproductie terug? Welke gevolgen kan dit hebben en hoe gaan we daar dan vervolgens mee om? Hoe grijpen we, naast de klimaatdoelen die zijn gesteld, de kans aan om Nederland energiezuiniger te maken en alternatieve opties versneld te ontwikkelen? Welke investeringen in kennis en vaardigheden moeten we doen voor verduurzaming? Want wat we voor de energietransitie graag willen met z’n allen, is concrete projecten ontwikkelen en de juiste bestaande projecten versterken. De Prins Friso Ingenieursprijs vormt een mooie bijdrage aan dit proces. Met de prijs komen namelijk naast de ingenieurs zelf ook hun innovaties bij het grote publiek in beeld. En krijgen we te zien wat die invloed van die innovaties kan zijn, op onze planeet en daarmee op onszelf.


De Prins Friso Ingenieursprijs 2019

Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en hij was in het bezit van een diploma bedrijfseconomie. Juist deze zelfgekozen combinatie van competenties maakte hem als ingenieur uniek. Hij was tevens een gewaardeerd lid van KIVI, de initiatiefnemer van de Prins Friso Ingenieursprijs. Met deze prijs wil KIVI ‘excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken’.

Voor die ingenieurs die zich onderscheiden op vier gebieden

Met deze vier voorwaarden als uitgangspunt worden elk jaar drie finalisten genomineerd. Dit jaar zijn dat:

  • Dr. ing. Maja Rudinac, founder Robot Care Systems en CEO Robot Robots Groep
  • Dr. ir. ing. Almer van der Stoel, directeur CRUX Engineering BV, BouwRisk BV, High Five Solutions BV en Bambooder Biobased Fiber BV
  • Ing. Eelco Osse, directeur en eigenaar van o.a. Osse Equipment Manufacturing Group en Machinefabriek Boessenkool.

 


Krijgt Eelco Osse jouw stem?

Tot en met zondag 17 maart kun je jouw stem uitbrengen op een van de drie finalisten. Maandag 18 maart – de Dag van de Ingenieur – is de prijsuitreiking, waarover wij dan natuurlijk verslag zullen doen.

Nu je hier toch bent meteen op Eelco stemmen? Klik op onderstaande button en het wijst zich vanzelf. Bij deze willen we je tevens vragen om jouw medestudenten en/of collega’s, familie en vrienden op te roepen om ook te stemmen. Alvast hartelijk bedankt voor jouw stem en jouw hulp!

Stem op Eelco Osse >