Boessenkool

CNC machines voor bewerking aluminium

Bent u geïnteresseerd in het laten slijpen, lassen, frezen of boren van uw aluminium werkstuk? Laat uw aluminium dan verspanen door een aluminium CNC machine. Bij Machinefabriek Boessenkool beschikken we over een groot up-to-date machinepark en kunnen we diverse verspanende bewerkingen voor u verrichten. Onze deskundige en ervaren mensen beschikken over de benodigde kennis en ervaring en gaan graag met uw aluminium aan de slag. Bij Machinefabriek kunnen wij bijvoorbeeld voor u draaien, boren, kotteren, slijpen, lassen of frezen. Of het nu een klein werkstuk is of een project van grote omvang, onze CNC machines zorgen voor een optimale bewerking van uw aluminium werkstuk.

Wat is een CNC bewerking?

De afkorting CNC staat voor Computer Numerical Control en betreft de computergestuurde bediening van de machine de verspaningstechniek. Deze CNC bewerking is snel en nauwkeurig en perfect voor het verspanen van hout, kunststof, maar ook van metaal, zoals aluminium. Doordat er tijdens het proces gebruik gemaakt wordt van digitale apparatuur en een numeriek besturingssysteem, kan informatie voor de bewerking heel effectief en efficiënt toegepast worden. Heel doelgericht voor onder andere complexe bewerkingen en werkstukken. Nadat het werkstuk op de machine is vastgeklemd, kan het CNC systeem de CNC machine besturen en voor de juiste bewerking zorgen.

Aluminium CNC bewerken

Machinefabriek Boessenkool is gespecialiseerd in het verspanen van metaal, waaronder aluminium. Aluminium in zuivere vorm is een zacht materiaal dat goed te verspanen is en waardoor verschillende bewerkingen te realiseren zijn. De verschillende legeringen maken van aluminium een veelzijdig en breed inzetbaar materiaal. Aluminium laat zich over het algemeen eenvoudiger verspanen dan staal, omdat het veel zachter is. Bij het verspanen van aluminium is ongeveer 2 tot 3 keer minder vermogen nodig dan bij staal van een vergelijkbare sterkte. Omdat aluminium goed te verspanen is, is er ook een ook een grote vormvrijheid om producten aan te passen en te realiseren. Bij het verspanen van aluminium is het handig rekening te houden met een goede machine en het juiste gereedschap. Bij Machinefabriek Boessenkool hebben wij alles in huis om op de beste manier uw aluminium werkstuk met een CNC machine te bewerken met het gewenste resultaat.

Aluminium CNC bewerken bij Machinefabriek Boessenkool

Heb jij een werkstuk van aluminium dat je verspaand wilt hebben en ben je zelf niet in de gelegenheid of heb je de mogelijkheden niet, dan staan onze experts bij Machinefabriek Boessenkool voor u klaar om aan de slag te gaan. Wij beschikken over vele verschillende CNC machines voor aluminium waar we uw project mee kunnen bewerken.

Bent u benieuwd of wij wat voor u kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Vraag stellen?

Maak een afspraak met één
van onze vakspecialisten

In ons meer dan 120-jarig bestaan hebben we altijd in co-creatie de beste oplossingen bij ieder vraagstuk gevonden.

maak een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.